Tips til at købe jakkesæt

At vælge jakkesæt

Alle mænd har brug for et godt jakkesæt, om det så er til en kommende jobsamtale, møde eller for at gøre dit image mere stilsikkert.

Hvis du følger de kommende råd, så er du godt på vej til at finde det helt rigtige jakkesæt.

Gode råd til køb af jakkesæt

Du skal vide hvad du kan lide og ikke kan lide, samt hvad det skal bruges til (arbejde, begravelse, retten). Klem materialet – hvis det responderer med lidt eller ingen tegn på at rynke, så betyder det at det er af godt materiale og kvaliteten er i orden. Og hiv blidt i bukserne. Hvis de føles løse, så er det ikke godt.

Jakkerærmerne skal heller aldrig komme længere ned end starten af din tommelfinger – hvis de gør, så spørg efter en mindre størrelse.

Hvad man skal kigge efter ved køb af jakkesæt

1. Sørg for at gå hen til en etableret butik, hvor der er professionelle der kan hjælpe dig. Disse eksperter ved mere om hvordan jakkesættene er lavet, stilen og måden sde skal sidde på. De kan læse dig forskellen mellem traditionel, Europæisk og atletiske stilarter, og hvad der vil passe bedst til dig.

2. Vær opmærksom på følgende problemer:

  • Hvis det føles for stramt, så er det nok også for stramt. Du skal kunne have din håndflade under jakken på dit sæt, når den er knappet.
  • Hvis det føles for stort, så skal det helt sikkert tilpasses til dig.
  • Bukser skal altid passe i taljen, så du ahr plads til at sidde ned.

3. Den korrekte jakkelængde? Stå med dine arme hængende naturligt ned langs siden. Jakken skal ca. ramme  under din bagdels runding.

4. Materialet. Jakkesæt er som regel lavet af uld. Når det er varmt i vejret, så kan man også få dem i silke og bomuld, men hold dig til uld.

 

Tjek også vores artikel om jakkesættets historie og landets førende forhandlere

Held og lykke med at finde dit næste jakkesæt! Med disse råd i bagagen kan det ikke gå helt galt.