Jakkesæt

Kan du ikke finde ud af, hvad du skal tage på til den næste fødselsdag, sommerfest eller middag med kæresten? Hvis du nogensinde er i tvivl, kan du ikke gå helt forkert i byen med et jakkesæt.

Det kan altid tilpasse den begivenhed, du skal til, så du passer perfekt ind.

Passer til alle sammenhænge

Til festlige begivenheder kan det nogle gange være svært at finde ud af, hvad du skal have på. I jakkesættet har du et outfit, som går til næsten alle sammenhænge. Mange mennesker har endda jakkesæt på hver eneste dag, når de møder op på arbejdet.

Du kan variere, hvordan du bærer sættet, så det passer til stort set alle sammenhænge. Hvis det skal være rigtig fint, kan du tage pænt slips, en flot butterfly eller laksko på, så det ikke bliver alt for erhvervspræget.

Du kan også vælge at tone et jakkesæt en smule ned, så det ikke bliver alt for pompøst. Du kan for eksempel droppe slips og butterfly og måske knappe den øverste knap i skjorten op. Du vil stadigvæk se velklædt og stilet ud, men uden at du ser ud som om, du er på vej til en begravelse. På den måde er jakkesættet det perfekte outfit til både hverdag og fest, så hvis du ikke allerede ejer et, kan det være, du skulle ud og investere i et sæt.

De førende forhandlere

Der er flere webshops og butikker der forhandler jakkesæt, men ikke alle er specialister på området. I Danmark er to af de førende udbydere helt sikkert Herrernes Magasin og Troelstrup. Begge har butikker beliggende i København, tæt ved Nørreport st.

Hvis du virkelig vil have et smart og velsiddende sæt i høj kvalitet, bør du helt sikkert besøge dem.

Jakkesættets historie

Jakkesættet, der også kendes som habitten, kommer oprindeligt fra England. Allerede i 1666 blev det indført ved lov, at adelen og det højere borgerskab i England skulle bære en sort vest i det offentlige rum.

Det var dog først i midten af 1800-tallet, at jakkesættet, som vi kender det i dag, opstod. Det var til et begynde med en uformel klædedragt, som blev brugt til ophold på landet og ved vandet, hvilket resulterede i navne som ”lounge suit” og ”sack suit”. Med tiden blev jakkesættet dog accepteret i byerne, og omkring 1. verdenskrig havde det overtaget pladsen som den mest almindelig påklædning blandt mænd.

I dag er jakkesættet i den grad også populært, og det bliver anvendt af de fleste mænd til større fester som bryllupper, fødselsdage og jubilæer. Mange ynder at få deres jakkesæt skræddersyet, så det sidder helt perfekt. Det kan dog være dyrt at få skræddersyet et sæt, så mange benytter sig af skræddere, når de er på ferien i Asien, hvor priserne er væsentligt lavere, men kvaliteten stadigvæk er høj.