Skjorte og blazer

Det kan bliver varmt og ubehageligt at sidde i dit stiveste puds, når du skal til din bedste vens fødselsdag eller til din kusines bryllup.

Jakkesæt, smoking eller kjole og hvidt kan hurtigt gå hen og blive meget formelt, mens en blazer over en pæn skjorte får dig til at se velklædt ud samtidig med, at det er behageligt og casual.

Smart, men afslappet stil

Engang var det kotyme, at alle mænd til et festligt selskab havde jakkesæt, smoking eller kjole og hvidt på, men i dag forholder det sig anderledes. Mange dukker op i t-shirts eller skjorte med sneakers på fødderne. Hvis du gerne vil se velklædt ud, men samtidig heller ikke orker at skulle sidde i et jakkesæt i timer i streg, kan skjorte og blazer være et fortrinligt alternativ.

Med et par jeans og en skjorte kommer man rigtig langt, men hvis du smider en blazer over skuldrene kommer du samtidig ikke til at falde uden for, hvis de andre mænd til festen skulle troppe op i jakkesæt.

Sørg for at skjorten er velstrøget, så du senere på aftenen kan smide blazeren, hvis det skulle gå hen og blive varmt. Som fodtøj kan du sagtens tage et par sneakers på, så længe de ikke er alt for hidsige. Gå efter nogle i sort eller hvid, så de ikke tager alt for meget opmærksomhed fra resten af sættet.

Prøv eventuelt med t-shirt og blazer

Hvis du gerne vil have det endnu mere afslappet end skjorte og blazer, kan du også overveje at smide skjorten og tage en t-shirt under blazeren i stedet for. En helt almindelig hvid t-shirt kan se rigtig fed ud under en flot sort habitjakke, men prøv dig frem og se, hvad der klæder dig bedst.

Hvis du går med en t-shirt frem for skjorten, er det dog en god idé at tage sorte sko på. Gerne nogle pæne sko, så det ikke bliver alt for casual. Jeans er også bedst i mørke farver, så det ikke bliver for afslappet.

Blazeren kan bruges i stort set alle sammenhænge, så det er bare om at prøve dig frem til, hvad du bedst synes om, så du ikke behøver at udstå utallige timer med et slips, der sidder så stramt, at du knap har overskud til at føre samtaler med dine borddame.

Alternativt kan du prøve med en butterfly, for det giver et mere friskt udtryk og så er de slet ikke så svære at binde som man skal tro. Tjek bare denne artikel om hvordan du binder butterflyen. I bund og grund behøves det ikke være meget sværere end at binde slipset – og fornemmelsen kan være mere behagelig.