Skal du giftes? Så er du sikkert i gang med at planlægge og overveje alle detaljerne ved den store begivenhed. Der er mange ting at tage højde for. Invitationer, gæster, mad og musik.

En detalje, der ofte bliver brugt meget tid og mange tanker på, er brudens kjole. Men det er kun hende, der skal være iklædt det helt rigtige, gommen skal også træffe et valg om, hvad han vil have på.

Et populært og godt valg

Der er mange veje at gå, og hvad du vælger blandt andet ud fra hvilken stil, og hvor formelt, brylluppet skal være. Et både sikkert og populært valg er smokingen. Den typiske smoking i dag er sort, det er også sådan den kendes fra eksempelvis mange James Bond-film, men oprindeligt var smokingen mørkeblå.

Selvom den mest populære farve i dag er sort, findes smokingen i mange forskellige farver, så du kan gøre forsøget med en vovet farve og pifte brylluppet lidt op, hvis du har lyst til det. Den sorte smoking er den mest formelle, og den passer perfekt til kvinden i en elegant og traditionel hvid brudekjole.

Sort jakkesæt et godt alternativ

Hvis du ønsker at bære noget andet og mindre formelt til brylluppet, kan et sort jakkesæt være et godt alternativ. Det er ikke lige så fint, men det afhænger meget af hvilke rammer og stemning der skal være om dit bryllup. Om det skal være meget afslappe, eller om du gerne vil være finere på den.

Uanset hvad du vælger, er det vigtigt at du sikrer påklædningen sidder korrekt og at du får valgt den rigtige farve & design. For hvad ville være mere kikset, end at du har klædt dig i en grim farvesammensætning eller en forkert pasform. Vi kan anbefale dig at læse denne guide til hvordan du finder det rigtige jakkesæt.

Smokingen kan bruges i mange sammenhænge

Ud over at det ser godt ud, er en anden fordel ved smokingen, at den kan bruges igen i mange andre sammenhænge. Når brudgommen har smoking på, kan gæsterne også møde op i dem. Derfor er det en god idé at skrive det i invitationen. Det betyder også, at du selv kan iføre dig smoking næste gang, du skal til et bryllup.

Det er vigtigt, at pasformen er rigtig, når du køber dit nye sæt. Start med at prøve mange forskellige muligheder for at finde ud af, hvilket et der er det rigtige. Det er en god idé at spørge en ekspedient om, hvordan smokingen helt præcist skal sidde.

Der er nogle få ting, der er gode at huske på. Jakken på eksempelvis endelig ikke være for stor, da den ikke må gabe i nakken eller foran. Du skal desuden sørge for at have detaljerne i orden, dine sokker skal være sorte og må ikke være for korte, og du skal også have fundet dig en sort butterfly. Når du har fundet det helt rigtige sæt, er du til gengæld klar og skarp til brylluppet.